vrijdag 5 oktober 2012

Melk is moord.

 
 
Veel mensen denken dat voor zuivel geen dieren gedood worden, maar dat is een vergissing. Voor de productie van melk moeten koeien jaarlijks zwanger gemaakt worden.  Wanneer een kalfje geboren wordt, wordt deze vrijwel direct weggehaald bij de om haarkalf loeiende moeder. Als het een stiertje is, wordt hij op zeer jonge leeftijd geslacht omdat hij verder niet van nut is in de melkveehouderij. Dit geldt zowel voor de reguliere als de biologische sector.De stiertjes uit de biologische sector gaan omdat er geen plek voor ze is naar de reguliere veehouderij.
Wanneer de koe geen stier maar een koetje krijgt,staat het dier hetzelfde lot te wachten als haar moeder: een levenlang het grootste gedeelte van detijd op stal staan als melkmachine.
De hoge melkproductie die een koe moet leveren,veroorzaakt vaak zeer pijnlijke uierontstekingen.
Zo’n uierontsteking zorgt voor pus en die pus komt  vervolgens in de melk bestemd voor menselijke consumptie terecht.

Stoppen met het consumeren van zuivel is de meest diervriendelijke optie om dit leed tegen te gaan.

De mens is het enige wezen dat een leven lang (moeder)melk blijft drinken van een andere diersoort. En dat terwijl koemelk de gezondheid van de mens zeker niet ten goede komt. De consumptie van melkproducten wordt bijvoorbeeld in verband gebracht met darmklachten, migraine, diabetes, huidproblemen, astma en bronchitis, verkoudheid, allergieën en gewrichtsklachten. Deze problemen houden verband met o.a. de eiwitten, het suiker en het vet in koemelk. 70% van de wereldbevolking kan zelfs helemaal geen melk verteren (lactose-intolerantie).
Veel mensen denken dat melk goed is voor je botten, maar dierlijke eiwitten breken vermoedelijk calcium af. Botontkalking komt juist het vaakst voor in landen waar de meeste zuivel geconsumeerd wordt. Daarom is het beter om andere calciumbronnen te gebruiken.
Calcium zit o.a. in groene bladgroenten, fruit, noten en sesamzaad.
Kijk voor zuivelvervangers en recepten zonder zuivel op www.hardwerkendemoeders.nl. Je vindt hier ook meer informatie over de situatie van melkkoeien en de gevolgen van de consumptie van melk voor de gezondheid.
Bron:  www.hardwerkendemoeders.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten